33. Ulusal Özel Eğitim Kongresi Tamamlandı

Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Özel Eğitim" temalı 33. Ulusal Özel Eğitim Kongresi, büyük bir başarıyla tamamlandı. KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongre, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Eğitimciler Derneği (ÖZDER) ve TÜBİTAK iş birliği ile düzenlendi. Rekor katılımla gerçekleşen kongreye, öğrenciler, akademisyenler, eğitimciler ve sektör profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, özel eğitimdeki önemli konuları ele alarak katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Atilla Çimer'in de kongreye katılımı, etkinliğin üniversite yönetimi tarafından da büyük bir destek gördüğünü gösterdi.

Kongre kapsamında düzenlenen panel ve çalıştaylar, özel eğitim alanındaki güncel konuları detaylı bir şekilde ele aldı. Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu (Hacettepe Üniversitesi), Prof. Dr. Hatice Bakkaloğlu (Ankara Üniversitesi) ve Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi) gibi alanında uzman isimler, Cumhuriyetin 100. Yılında Özel Eğitim konusunda değerli görüşlerini paylaştılar. Ayrıca kongre boyunca alanında uzman birçok kişi ve kurum tarafından düzenlenen çalıştaylar ve sergiler, katılımcılara özel eğitimdeki yenilikleri ve başarıları yakından tanıma fırsatı sağladı.

Cumhuriyetin 100. Yılında Özel Eğitim Kongresi, özel eğitim alanındaki bilgi ve deneyim paylaşımını artırmak, sektöre yön vermek ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Kongrenin son günü yapılan toplantının ardından 34. Ulusal Özel Eğitim Kongresi'ne Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenmesine oy birliği ile karar verildi.