Üniversitemizde Engelli Bireylerin Eğitimleri Konferansı

Trabzon Down Sendromu Derneği, Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ailelerin katılımıyla bir seminer düzenledi. Etkinlikte, özel çocukların topluma kazandırılması konusu ele alındı, "Ailelerin Perspektifinden Down Sendromlu Bireylerin Eğitimleri" konulu seminerde aileler, engelliliğin bir hastalık olmadığını vurguladı. Programa Trabzon Down Sendromu Derneği Başkanı Ensar Öztürk, Başkan Yardımcıları Hakan Bahçekapılı ve Nur Bahçekapılı katılarak ailelerle buluştu. Program öncesinde açılan temalı sergi büyük beğeni topladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli öğrenci koordinatörlüğünün kurulmasının üniversitenin önemli atılımlarından biri olduğunu belirtti. Aileler, özel çocukların eğitimini ve topluma kazandırılmasını anlatarak, toplumsal farkındalık ve eğitimdeki önemine vurgu yaptı. Program, öğrenciler tarafından hazırlanan sergi gezisi ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Ailelere şükran belgeleri takdim edildi ve etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.