21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü

Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu aracılığı ile düzenlenen “1 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe “Ben Mutlu Bir Down Annesiyim” ve “Devam Eden Hikayemiz” kitaplarının yazarı Elçin Tapan Katılmıştır.  Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezindeki konferans, Üniversitenin çeşitli bölümlerindeki akademisyenler, üniversite öğrencileri ve down sendromlu çocukların velilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Dr. Elçin Tapan Down sendromu nedir, Down sendromlu  çocuğu olan anne neler hisseder ve yaşar, Down sendromlu bireylerle iletişim nasıl olmalıdır, gibi sorulardan ve down sendromlu bireylerle ilgili toplumsal sorumluluklardan bahsetmiştir.